Distancer og rute

Der er tre distancer. Alle på den samme rute, der skal gennemføres enten en, to eller tre gange.

Hvilken rute tør du prøve kræfter med?

DEN GODE (27 km)?     DEN ONDE (44 km)?     DEN GRUSOMME (61 km)?

 

Uanset distance får du virkelig mulighed for at afprøve dine egne grænser. Teknikken og din form kommer på prøve når du skal forcere de mange stejle bakker og de fede single tracks i skovene.

Starten går fra den fælles stævneplads ved Havnebadet i Faaborg og bringer dig hurtigt ud i de skønne naturområder og Svanninge Bakker, der med sine lange stejle stigninger er en udfordring for de fleste. De mange bakker er afløst af lækre stykker med single track i skovene. En fed, hård og varieret rute.

Målgang på kanten af Øhavet på den hyggelige og smukke stævneplads der danner ramme om hele OUTDOOR SYDFYN - oplagt til en dukkert efter en svedig og hård omgang i sporet.

Du kan se den foreløbige på kortet herunder eller på dette link. Bemærk at distancen ikke passer helt, da GPS´en "cutter" ca. 1,7 km og nogle højdemeter, da gps-signalet ikke er stærkt nok til at opmåle de fede snævre singletracks inde i skoven helt nøjagtigt. Længere nede på siden fremgår de nøjagtige data (længde og højdemeter).


Er du klar til angreb i de Sydynske Alper?

Info om distancer:

1. DEN GODE 27 KM, ca. 500 hm
(SVANNINGE BAKKER x 1)

For dig der godt kan lide bakker og ikke alt for lang tid i sporet. Perfekt til den let øvede MTB´er og til den unge rytter.

Klasser, podie: U13 piger, U13 drenge, Dame, Herre

2. DEN ONDE 44 KM, ca. 900 hm (SVANNINGE BAKKER x2)
Intensiv, hård og udfordrende i fantastisk terræn. Masser af guf for både ben og øjne. En krævende rute til den øvede MTB´er. Ung som gammel. To omgange ude i terrænet. Bakkerne suger kræfter og du skal være i god form.

Klasser, podie: U15 piger, U15 drenge, Dame, D40, Herre, H40

3. DEN GRUSOMME 61 KM, ca. 1.300 hm (SVANNINGE BAKKER X 3)
Ekstra sløjfe på DEN ONDE oppe i terrænet (i alt tre runder). Mere af det fantastiske terræn. Hård og lang rute til den absolut veltrænede og udholdende MTB´er. Stængerne skal virkelig være vant til en masse krævende højdemeter.

Klasser, podie: U19 piger, U19 drenge, Dame, D40, Herre, H40, H50

DE fem HÅRDESTE STIGNINGER

Ruten starter og slutter ved Havnebadet og den fælles stævneplads. Herfra går ruten ud i de krævende, smukke og fantastiske Svanninge Bakker, hvor ruten skal forceres og nydes enten 1, 2 eller 3 omgange inden turen igen går tilbage til kanten af Det Sydfynske Øhav.

Ruten ligger i virkelig smukt terræn og den er krævende. Vi vil her fremhæve fem signatur bakker (se billede nedenfor).

Svanninge Bakkevej (Kategori 3): 85 hm på 2,5 km, bakken er hovedsageligt bred grusvej og ligger på startstrækket på vej ud mod Svanninge Bakker. Den skal nok få skabt spredning på feltet. Det er den eneste bakke af de seks signatur bakker, som ikke er med på loopet. Den skal altså kun køres én gang uanset hvilken distance du kører.

The Good (Kategori 2): 50 hm på 400 meter på et hårdt spor i græsset område. Bakken er for foden af Svanninge Bakker og er med på loopet der skal køres en, to eller tre gange. Hvis du har lagt for hårdt ud, så betaler du allerede regningen her.

Clint´en (Uden for kategori): 35 hm på 125 meter. Den banker lige i vejret. Kan du klare den? Mange har hverken luft eller lavt nok gear til af af de hårdeste bakker på ruten. Skal forceres på hvert loop, dvs. tre gange på DEN GRUSOMME, to gange på DEN ONDE og en gang på DEN GODE. Det er her fårene bliver skilt fra bukkene. Det er her alle bør nyde udsigten på toppen.

The Bad (Kategori 1): 40 hm på 250 meter. Den er ret stejl og har sandede sektioner. Kræver teknik og gode ben.

The Ugly (Uden for Kategori): 110 hm på 1.600 meter. Det går opad længe, lidt nedad en gang imellem. Særligt den stejle del af ud af skoven ud mod golfbanen er svær både konditionsmæssigt og teknisk. På toppen er der den flotteste udsigt over landskab og øhav.

Screenshot 2018-08-17 01.20.12.png