Løb på smalle skovstier og op og ned ad skrænter i DE VIDUNDERLIGE SYDFYNSKE ALPER

Alt sammen i den flotte natur i Svanninge Bakker tæt på Faaborg. I samarbejde med den Odense-baserede trailløb-forening Trail Running Denmark arrangeres dette års trail run, der byder på en naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Distancerne er for alle. Både dem, der aldrig har dyrket trailløb før og til dem der vil udfordre sig selv med 25 km. Alle distancer bliver spækket med naturens udfordringer, hvor løbeteknikken kommer på prøve, når der konstant skiftes retning på smalle stier, samt ikke mindst klare de mange stigninger og højdemetre.

Distancerne 8 km og 15 km starter ude i terrænet, men har målgang på kanten af Øhavet på den hyggelige og smukke stævneplads, der danner ramme om hele Outdoor Sydfyn. Her vil det være oplagt med en dukkert efter en svedig, hård og højst sandsynlig mudret tur i skoven.

Distancen på 25 km starter på den fælles stævneplads ved Havnebadet på kanten af Det Sydfynske Øhav.

Outdoorsydfyn.com LØB PÅ SMALLE SKOVSTIER OG OP OG NED AD SKRÆNTER I DE VIDUNDERLIGE SYDFYNSKE ALPER Alt sammen i den flotte natur i Svanninge Bakker tæt på Faaborg. I samarbejde med den Odense-baserede trailløb-forening Trail Running Denmark arrangeres dette års trail run, der byder på en naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Hvilken DISTANCE tør du prøve kræfter med?

8 KM          15 KM          25 KM

8 km (Start ved Skovlyst)

Alle kan være med på denne flotte tur. Også selvom man aldrig har prøvet trailløb før. Du får en utrolig flot tur med ca. 100 højdemetre, der både tager dig ind i skoven og ud på sletten. Undervejs vil der være 1 væskedepot (husk egen kop eller dunk). Starten går fra Skovlyst og slutter ved Havnebadet i Faaborg, hvor den fælles stævneplads ligger.

Der er gratis bustransport fra Havnebadet.

Se FORELØBIG rute på gpsies-kortet, klik på GPSies-ikon i nedre højre hjørne. BEMÆRK: ændringer kan forekomme.

Podie klasser: Herre- og dame klasse, U17 drenge- og pige klasse

15 km (Start ved Skovlyst)

Vi garanterer for en hård rute med ca. 225 højdemetre og lækre trailspor. Til dig, der vil udfordres i trailløb, men samtidig få en fantastisk naturoplevelse af større områder af Svanninge Bakker. Der er ét væske-depot undervejs. Starten går fra Skovlyst og slutter ved Havnebadet i Faaborg, hvor den fælles stævneplads ligger.

Der er gratis bustransport fra Havnebadet.

Se FORELØBIG rute på gpsies-kortet, klik på GPSies-ikon i nedre højre hjørne. BEMÆRK: ændringer kan forekomme.

Podie klasser: Herre- og dameklasse, H40, D40
 

25 km unik rute (start ved Havnebadet)

Een lang rute - ingen runder.

Bliv udfordret på din udholdenhed med en længere tur, hvor du garanteres at få ømme ben efter ca. 500 højdemetre, samt ikke mindst en masse smukke trailspor, der både er våde og tørre. Du når dybt ind i skoven, samt ud på de smukke sletter og højder af Svanninge Bakker. Undervejs kommer du forbi væskedepoter 2 gange (husk egen kop eller dunk). Distancen starter og slutter ved Havnebadet i Faaborg, hvor den fælles stævneplads ligger. 

Se FORELØBIG rute på gpsies-kortet, klik på GPSies-ikon i nedre højre hjørne. BEMÆRK: ændringer kan forekomme.

Podie klasser: Herre- og dameklasse, H40, D40PRAKTISK INFORMATION

  • For 8 km og 15 km går starten ved Skovlyst. Der bliver arrangeret transport direkte fra stævnepladsen ved Havnebadet i Faaborg, hvorfor du her kan stå klar i det tøj (og udstyr), du skal løbe i. Du skal selvfølgelig også være velkommen til blot at møde op ved Skovlyst.

  • Ved væskedepoterne er der bananer, cola og vand, men ingen kopper. For at støtte trail-ånden og passe på naturen bedes du selv medbringe kop eller dunk.

  • Skiltning af spor udføres primært med stykker af minestrimmel, der tydeligt hænger i hele ruten. Ved vigtige vejpassager vil der være mandskab, der hjælper, ellers skilter vi tydeligt, når distancerne skal dreje fra. Du er selv ansvarlig for at følge den angivne rute.

  • Tidstagning foregår ved en chip, du får udleveret inden løbet. Chippen sidder i startnummeret. Indskrivning på stævnepladsen ved Havnebadet i Faaborg.

  • Den præcise rute offentliggøres umiddelbart før løbsdagen, da nogle af trail-sporerne normalt ikke er mulige at løbe på, samt at vi anser det som en større oplevelse at blive overrasket på dagen.

  • Vi trækker lod om fede præmier efter løbet. Man skal være tilstede ved lodtrækningen, med mindre man er aktiv på ruten.

  • Distancen på 25 km skal gennemføres på tre-en-halv-time eller mindre. Distancerne på 8 og 15 km skal gennemføres på under to-en-halv-time.

BUS til 8 og 15 KM ruterne

8 og 15 km ruterne starter oppe i terrænet med afgang fra parkeringspladsen ved Skovlyst.

Der er to busafgange, se program. Der afgår to busser per afgang, så der er god plads. Vi opfordrer til at man tager den tidlige afgang, hvor der plejer at være færrest med. Det giver mere tid til at varme op og se sig omkring i startområdet.

Busserne afgår fra asfaltpladsen der ligger klods op af stævnepladsen (tæt på Faaborg rutebil-station).

Depoter

Der er æbler, bananer, cola og vand i depoterne. I mål er der også vand og frugt.

25 KM depoter:
7 km
13 km (skilt til vandhane, selvbetjening)
18 km
21,5 km

16 KM depoter:
2 km
8 km
11,5 km

8 km depoter:
3,5 km

mad efter løbet

Efter løbet er der GRATIS pasta- eller risret til alle deltagere. Madbillet udleveres i indskrivning sammen med dit startnummer.

PRISER

Se priser her

TILMELDINGSFRIST

På dagen

Program

Lørdag d. 24. august

Kl. 08:00 - 9:45 - Registrering og afhentning af startnumre og madbilletter (Havnebad/stævneplads)
Kl. 09:40 - Bus-afgang #1 fra Stævneplads til Skovlyst (startsted 8/15km)
Kl. 10:00 - Bus-afgang #2 fra Stævnepladsen til Skovlyst (start 8/15km)
Kl. 10:05 - Briefing for 25km
Kl. 10:15 - Start for 25km
Kl. 10:20 - Briefing for 8 km og 15 km (ved startsted Skovlyst)
Kl. 10:30 - Start for 15 km
Kl. 10:35 - Start for 8 km
Kl. 12:15 - Podie (8 og 15 km)
Kl. 12.40 - Podie 25 km
Kl. 12:45 - Lodtrækning
Kl. 13:45 - CUT-OFF (alle skal være i mål for at gennemføre).

18:00 - 19:30 - Lækker mad, fællesspisning og hygge på den fælles stævneplads i teltet på Havnepladsen. 

19:30 - 21:30 - Underholdning