Detaljer om Distancer og rute

Der er tre distancer. Alle på den samme rute, der skal gennemføres enten en, to eller tre gange. Det gælder dog ikke Den Korte, som foregår på grusveje, grusstier og asfalt til starten af Svanninge Bakker, hvor man smager på en enkelt stigning (ikke teknisk).

Hvilken rute tør du prøve kræfter med?

DEN KORTE (14 KM)?
DEN GODE (28 km)?   DEN ONDE (46 km)?     
DEN GRUSOMME (61 km)?

 

Uanset distance får du virkelig mulighed for at afprøve dine egne grænser. Teknikken og din form kommer på prøve når du skal forcere de mange stejle bakker og de fede single tracks i skovene.

Starten går fra den fælles stævneplads ved Havnebadet i Faaborg og bringer dig hurtigt ud i de skønne naturområder og Svanninge Bakker, der med sine lange stejle stigninger er en udfordring for de fleste. De mange bakker er afløst af lækre stykker med single track i skovene. En fed, hård og varieret rute.

Målgang på kanten af Øhavet på den hyggelige og smukke stævneplads der danner ramme om hele OUTDOOR SYDFYN - oplagt til en dukkert efter en svedig og hård omgang i sporet.

Du kan se den foreløbige på kortet herunder eller på dette link. Bemærk at distancen ikke passer helt, da GPS´en "cutter" ca. 1,7 km og nogle højdemeter, da gps-signalet ikke er stærkt nok til at opmåle de fede snævre singletracks inde i skoven helt nøjagtigt. Længere nede på siden fremgår de nøjagtige data (længde og højdemeter).


Er du klar til angreb i de Sydynske Alper?

Info om distancer:

1. DEN GODE 28 KM, ca. 500 hm
(SVANNINGE BAKKER x 1)

For dig der godt kan lide bakker og ikke alt for lang tid i sporet. Perfekt til den let øvede MTB´er og til den unge rytter.

Klasser, podie: U15 piger, U15 drenge, Dame, Herre

2. DEN ONDE 46 KM, ca. 900 hm (SVANNINGE BAKKER x2)
Intensiv, hård og udfordrende i fantastisk terræn. Masser af guf for både ben og øjne. En krævende rute til den øvede MTB´er. Ung som gammel. To omgange ude i terrænet. Bakkerne suger kræfter og du skal være i god form.

Klasser, podie: U17 piger, U17 drenge, Dame, D40, Herre, H40

3. DEN GRUSOMME 61 KM, ca. 1.300 hm (SVANNINGE BAKKER X 3)
Ekstra sløjfe på DEN ONDE oppe i terrænet (i alt tre runder). Mere af det fantastiske terræn. Hård og lang rute til den absolut veltrænede og udholdende MTB´er. Stængerne skal virkelig være vant til en masse krævende højdemeter.

Klasser, podie: Dame, D40, Herre, H40, H50

DETALJER FOR TILMELDTE

Alle distancer kører samme vej ud og hjem fra ruten. Når du kommer ud i terrænet skal du køre enten 1, 2 eller 3 omgange på sløjfen i Svanninge Bakker. Du er selv ansvarlig for at dreje fra når du kommer til vores såkaldte LOOP POINT:

  1. DEN GODE (28 KM) skal dreje fra sløjfen FØRSTE GANG (til venstre ved første møde med LOOP POINT)

  2. DEN ONDE (46 KM) skal dreje fra sløjfen ANDEN GANG (til højre første gang og til venstre ved andet møde med LOOP POINT)

  3. DEN GRUSOMME (61 KM) skal til højre første og anden gang. Tredje gang til venstre mod Faaborg.

Vi skilter tydeligt og man kan spørge tidtagningen på stedet ved tvivl (påregn lidt ventetid, så hold selv styr på det bedst muligt).

Seneste målgang kl. 15:00 (max køretid er 5 timer).

Seneste tidspunkt for at køre ud på endnu et loop er kl. 13:10.

Ved færre end 10 tilmeldte i en klasse forbeholder arr. sig ret til at slå klasser sammen uden varsel.

Da vi kører i områder som normalt ikke er åbent for MTB vil ruten først blive offentliggjort kort før løbet. Ruten minder om 2017 ruten, der fik masser af ros med på vejen af de mange deltagere.

Alle distancer starter og slutter ved Havnebadet i Faaborg (Chr. d. IXs Vej 10, 5600 Faaborg)

Depot efter:
10 KM (Den Gode, Den Onde og Den Grusomme)
20 KM (Den Gode, Den Onde og Den Grusomme)
27 KM (Den Onde og Den Grusomme)
37 KM (Den Onde og Den Grusomme)
44 KM (kun Den Grusomme)
54 KM (kun Den Grusomme)

I depotet er der bananer, vand, cola og energidrik.

I mål er der bananer og en sandwich.

Der er gode lodtrækningspræmier og små præmier til alle podierne.